grillad lax med grön ärtsås och matvete

Bilden och receptet är tagen från ett nummer av Allt om mat. Jag älskar färgglad mat, den gröna ärtsåsen lysr upp hela rätten! Mina ändringar blev att jag använde grönsaksfond istället för kycklingfond, jag valde också att ugnsbaka laxen istället för att grilla den i en grillpanna.
Till 4 personer:
500g skinn- och benfri laxfile
3 dl matvete
1 röd paprika
1 msk rapsolja
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
Sås:
3 dl frysta gröna ärtor
1 dl vatten
1 1/2 msk grönsaksfond
1 dl lätt créme fraiche
1 msk timjan, hackad
2 krm salt
1 krm nymald svartpeppar
Mer timjan till garnering
1. Tillaga matvetet enligt förpackningens anvisning. Kärna ur och fintärna paprikan. blanda paprika och matvete.
2. Sås: koka ärtorna i vatten och fond ca 3 minuter. Tillsätt créme fraiche. Mixa slätt med stavmixer. Rör i timjan och krydda med salt och peppar.
3. Skär laxen i fyra portionsbitar. pensla med olja och strö över salt och peppar. Grilla i grillpanna ca. 4 minuter på varje sida.
4. Servera laxen med matvete och ärtsås. Garnera med timjan.

Kommentarer
Trackback