indian lentils

Jag älskar linsröror! Den här har en Indisk smak och är fantastisk krämig, av 3 dl röda linser blev det ett helt fyllt lerkärl. Tanken var att denna röra skulle vara ett tillbehör, men den var så uppskattad att den blev huvudrätten och snabbt var uppäten, även om vi endast var två personer.
Indisk linsröra:
6 dl vatten
3 dl röda linser
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
2 tsk mald spiskummin
2 cm färsk, riven ingefära
olivolja
salt
en knippe färsk bladpersilja, eller motsvarande mängd fryst eller torkad
1. Skala rödlök och vitlök och hacka grovt, riv ingefäran.
2. Hetta upp oljan i en kastrull som fungerar för stekning. Lägg i rödlök, vitlök, ingefära, spiskummin och linser. Fräs någon minut.
3. Tillsätt vattnet och koka i cirka 10 minuter. Grovhacka bladpersiljan om du använder färsk och blanda i, helst skall röran ha svalnat, men det går bra att göra det när den är varm också.
4. Mixa röran med hjälp av en stavmixer till önskad konsistens, smaka av med salt.


Kommentarer
Trackback