banana breakfast cake/bake



Kakor är inte min favorit, men det finns några undantag däribland BANAN KAKA! På sistone har jag upptäckt att kombinationen av varm banan och kanel skapar en doft som påminner om just banan kaka. Egentligen vet jag inte vad man skall kalla det här receptet, det påminner lite om kaka men skulle lika gärna kunna kallas bakad gröt eller bröd, kolla in ingredienserna och bestäm själv. Hur som helst smakar det gott och man skulle kunna blanda i nästan vad som helst, jag skall testa mig fram med bland annat äpple och kokos. Det bästa med receptet förutom att det är gott är att det går så snabbt att tillaga med hjälp av mikron.

"Banan frukost kaka" (fick inspiration från ett utländskt recept och använde därför Amerikanska måttsatser):

2/3 cup havregrynsmjöl
4 tbsp havregryn
1/2 tsp bakpulver
2 tbsp chia frön
1 tsp kanel
2/3 cup mosad banan
1/3 cup havremjölk eller kokosmjölk
1 ägg

1. Blanda ihop de torra ingredienserna.
2. Rör i bananen, mjölken och ägget.
3. Häll/ klicka upp smeten i två små formar som tål värme, smörj dem gärna med lite olja om du tror att det behövs.
4. Kör i mikron i 4.30-5 minuter. Låt svalna 3-5 minuter innan du äter.
5. Servera med valfritt tillbehör, förslagsvis lite extra banan eller bär.







Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

aprilmorgon

En plats där jag samlar mina recept som får mig att må bra.

RSS 2.0