sweet potato fish bake

Kameran glömdes helt bort i all hunger, men jag fick några "före bilder". Det här receptet var väldigt enkelt och gör vanlig vit fisk som ibland kan vara lite tråkig mer spännande tillsammans med den söta sötpotatisen.

Sötpotatis bakad fisk:

400 g torsk filé eller liknande
frysta haricot verts, skall täcka bottnen på en ugnsplåt eller form
1 förpackning krossade tomater
4 cm färsk ingefära, riven
1 rödlök
1 liten eller en halv purjolök
2 st stora sötpotatisar
2 dl créme fraiche
salt, peppar
olja

1. Häll ut haricot verts i en ugnsform så att det täcker bottnen. Hacka rödlöken och fräs den i lite olja, tillsätt de krossade tomaterna och 2/3 delar av ingefäran. Salta och peppra efter egen smak. Låt koka upp.
2. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och riv sötpotatisen, blanda med creme fraiche, resten av ingefäran och salts och peppra.
3. Toppa haricot vertsen med tomatsåsen, skär fiskfiléerna i bitar och fördela jämt över bönorna och såsen. Hacka purjolöken och strö över.
4. Avsluta med att fördela potatisblandningen som ett lock över fisken. Baka i ugnen i cirka 45 minuter, eller tills potatisen fått fin färg och blivit mjuk. Du kan behöva lägga över lite folie om den får för mycket färg, tiden är också lite osäker så håll koll och smaka dig fram.








(En bild av kantbiten, efter att hungriga jag varit framme)!
Receptet hittade jag på den här bloggen:

http://emmaskök.se/2010/03/en-lite-annorlunda-fiskgratang/



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

aprilmorgon

En plats där jag samlar mina recept som får mig att må bra.

RSS 2.0