flaxseed bread

Det är bekvämt med långpanne-bröd eftersom man inte behöver rulla så bullar, det är bara att trycka ut på en plåt.
Linfröbröd i långpanna:
50 g jäst
5 dl fingervarm mjölk
2 msk honung
1/2 msk salt
1 dl linfrön
3/4 dl solrosfrön
6 dl rågsikt
ca 7 dl vetemjöl
1. Smula jästen och rör ut med lite av den fingervarma mjölken. Häll i resten av mjölken och blanda i honung, linfrön och solrosfrön.
2. Arbeta in hälften av mjölet (rågsikten och vetemjölet), därefter strö över lite i taget och arbeta in det i degen. På så sätt får du en fin deg som jäser bra.
3. Strö över saltet och arbeta in, väntar man med saltet lite så kladdar degen mindre, arbeta in så mycket mjöl så att degen är hanterbar. Var hellre för snål med mjölet än tvärt om.
4. Låt jäsa övertäckt på en varm och dragfri plats i 40 minuter.
5. Tryck ut degen i en långpanna med fuktade eller mjölade händer, låt jäsa övertäckt i 30 minuter.
6. Värm ugnen till 225 grader och baka brödet i nedre delen av ugnen i cirka 15 minuter eller tills det har fått en fin färg och låter lite i håligt när man knackar på brödet.
7. Låt svalna utan bakduk på ett galler för att behålla brödets skorpa.








Kommentarer
Trackback